***       Водещите вечерни новини       на 12 юли 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 12 юли 
Коментари Харесай

Водещите новини! НАТО поиска от Русия да изтегли войските си от Приднестровието. ЕП потвърди подкрепата си за присъединяването ни към Шенген


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 юли   

 

НАТО изиска от Руската федерация да изтегли войските си от територията на Република Молдова, ситуирани в Приднестровието под егидата на „ Мисия за успокояване “, и в същото време удостовери „ поддръжката за териториалната целокупност и суверенитета на страната в границите на интернационално приетите ѝ граници “, съобщи молдовската новинарска организация МОЛДПРЕС. 

Позицията беше изразена от Северноатлантическия алианс на срещата на върха на НАТО, проведена на 11-12 юли във Вилнюс, Литва.

***

***

„ Вторият боен пакет за Украйна към този момент е в подготовка. По наличие и размер е сходен на първия. Специално желая да подчертая, че чувствам известно двуличие и обвиняване за какво изпращаме подобен пакет “, разяснява министър председателят.

***

***

„ Става дума за партньорство в региона на сигурността, което е незабавно належащо и което ще даде опция на участващите страни да конкретизират своя принос (към Киев), включвайки този принос в по-дългосрочна тактика, на която Украйна може да разчита “, сподели Шолц пред кореспонденти в коридорите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, отбелязва Българска телеграфна агенция.

***

„ Ще оказваме помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “, съобщи Байдън.

***

***

Парламентът одобри на първо четене държавния бюджет за тази година. „ За “ бяха 156 депутати, 71 – „ срещу “, един се въздържа.

План-сметката на страната поддържаха от ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната–Демократична България “ (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи.

***

„ Този бюджет не е революционен. Този бюджет разрешава страната да има постоянни обществени финанси. 

Проходната част е изпълнима, въпреки и малко напрегната “, регистрира още той. 

„ Разходната част не намалявала обществените разноски и придобивки. Успяваме да се разполагаме съгласно кесията си, без да ощетяваме българските жители “.

***

Европейския парламент удостовери с 526 гласа „ за ", 57 „ срещу " и 42-ма въздържали се поддръжката си за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство с аргумента, че те извършват нужните условия, съобщи екипът на NOVINI.BG в Страсбург.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР